Počinje izgradnja vodovodne mreže u naselju Meškovići

Općinski načelnik Sead Džafić u novembru prošle godine u razgovoru sa mještanima MZ Rainci Gornji zaseok Meškovići razgovarao je o problemima vodosnabdijevanja u ovom naselju. Tada je obećao da će ovaj problem biti rješen, a danas je obećanje i ispunjeno.

Članovi Građevinskog odbora za izgradnju vodovodne mreže u ovom naselju danas su zajedno sa predsjednikom Vijeća MZ Rainci Gornji Damirom Džafićem boravili u JP Vodovod i kanalizacija gdje je sa direktorom Senaidom Sinanovićem potpisan ugovor vrijedan 63.498 KM a tiče se izgradnje sekundarne vodovodne mreže za 107 korisnika.

Mi smo prije nekoliko dana sa općinskim načelnikom potpisali ugovor vrijedan 67.782 KM a tiče se izgradnje primarne vodovodne mreže, a evo danas sa predstavnicima Građevinskog odbora krećemo uporedo i sekundarnu vodovodnu mrežu, rekao je direktor JP Vodovod i kanalizacija Senaid Sinanović.

On ističe da će radovi početi čim vremenski uslovi dozvole i da će isti biti oončani u roku kako je predviđeno ugovorima.

Zadovoljan potpisanim ugovorima je i predsjednik Vijeća MZ Rainci Gornji Damir Džafić koji se zahvalio načelniku Seadu Džafiću koji je obećanje dato mještanima Meškovića i ispunio, rekavši da su dosadašnje vlasti zapostavljale ovo naselje.

Džafić je istakao i to da će mnogi radovi na području MZ Rainci Gornji ali i Kalesije započeti sa proljećem kako bi svim građanima naše općine bilo bolje.