Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Nakon pisanja na facebook-u načelnik Sead Džafić pokrenuo istragu protiv uposlenika

Datum: 22.10.2019. 09:45

Općinski načelnik Sead Džafić danas je pisao pismo Tužilaštvu Tuzlanskog kantona te Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u kojem traži da se ispitaju navodi uposlenika u Službi za budžet i privredu Općine Kalesija Rusmira Hasanovića koji je na svom facebook profilu javno objavio da je neko iz Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko – pravne poslove od investitora H.S. tražio za izdavanje urbanističko-građevinske dozvole 21.700 KM, a nakon što isti to nije dao zahtjev mu je odbijen.

Kao načelnik općine Kalesija imam zadatak da pokrenem procedure da se ispitaju ovi navodi i ukoliko se potvrde kao tačni taj neko će odgopvarati. Ovdje svi zajedno treba da pomažemo investitorima da što prije dobiju potrebnu dokumentaciju, a ne da im odmažemo i na taj način ih tjeramo u druge sredine, kazao je načelnik Sead Džafić.

Ja ću obaviti razgovor sa Rusmirom Hasanovićem, investitorom, te šefom u nadležnoj Službi a zatim ćemo sačekati i da policija i Tužilaštvo odrade svoj posao nakon čega ćemo imati prave informacije i iste ćemo plasirati u javnostm, istakao je Džafić.


Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map