Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Potpisan sporazum za izgranju puta Rainci Donji – Tupković

Datum: 31.08.2020. 10:32

Sekretar Općine Kalesija Mujo Tosunbegović u ime općinskog načelnika danas je sa gradonačelnikom Živinica Samirom Kamenjakoviće, potpisao sporazum za izgradnju puta Rainci Donji – Tupković.

Već duže vrijeme imamo dobre odnose sa gradom Živinice i potpisivanje ovog sporazuma je dokaz toga. Ovaj put će uveliko pomoći ne samo našim građanima nego i onima sa teritorije Živinice jer ćemo biti povezani kvalitetnim putem, kazao je Mujo Tosunbegović.

On je istakao da će uređenjem ove putne komunikacije biti rješen i dugogodišnji problem plavljenja, kada je u vrijeme kišnih padavina bila spriječena putna komunikacija između ovih naselja.

Sa Kalesijom imamo korektne i dobre odnose i smatram da će oni biti još bolji. Izgradnjom ovog puta pomažemo našim sugrađanima da skrate putovanje do Tuzle za nekih desetak kilometara. Hvala načelniku Kalesije na tome, a svakako hvala i ministru Edinu Ramiću koji je pomogao da krene realizacija ovog značajnog projekta, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Gradonačelnik je istakao da će u narednom periodu biti još razloga za slavlje jer će biti potpisani i sporazumi sa Kalesijom za saradnju na izgradnji autoputa za bicikle kao i saradnji u oblasti turizma.

S obzirom da će cijeli projekat finansirati Općina Kalesija, Grad Živinice te Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH na čijem čelu je Edin Ramić očekuje se u narednim danima i njihov potpis na pomenuti ugovor kako bi se krenulo sa realizacijom ovog značajnog projekta.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map