Kalesija domaćin finala Kupa FBiH, predsjednik OS BiH posjetio našu općinu

Na sastanku Takmičarske komisije Odbojkaškog saveza FBiH koja je održana u Tuzli, domaćinstvo odigravanja finalne Kup utakmice FBiH koja se igra u subotu 04.novembra pripalo je Kalesiji, odnosno OK Bosna.

Upravo finale Kupa FBiH bila je tema današnjeg sastanka koji je održan u Općini Kalesija sa savjetnikom općinskog načelnika Fikretom Suljkanovićem, predsjednikom OS BiH Alijom Fatićem kao i predsjednikom OK Bosna Kalesija Adnanom Karićem.

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, savjetnik Fikret Suljkanović je kazao da će Općina Kalesija pomoći u organizaciji finalne utakmice Kupa FBiH gdje očekuje da će domaća ekipa Bosne slaviti pobjedu.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić zahvalio se savjetniku načelnika na prijemu istakavši da je ovo veliki sportski događaj za Kalesiju koja je ne tako davno slovila za grad odbojke i gdje su nastajali reprezentativci BiH i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Zahvalnost za pomoć koju pruža Općina Kalesija iskazao je i predsjednik OK Bosna Kalesija Adnan Karić koji ističe da ovakvo nešto se ne bi moglo organizovati bez pomoći općinskog načelnika i kalesijske privrede.

On je pozvao i Kalesijce da u subotu dođu i pruže podršku OK Bosna koji u finalu Kupa FBiH igra protiv Kaknja, gdje se nada da će naši odbojkaši slaviti.