Počinje uređenje poslovnih zona, načelnik potpisao ugovor vrijedan 120.369 KM

Načelnik Kalesije Sead Džafić potpisao je jučer ugovor sa direktoricom firme “Bašanović”, Safijom Bašanović vrijedan 120.369 KM, a tiče se “Unapređenja uslova razvoja Proizvodno-poslovne zone Kalesija grad, Kalesijsko polje i Ćeteništa”.

Riječ je o izgradnji saobraćajnica i odvodnji otpadnih voda, odnosno uređenju poslovnih zona za potencijalne investitore na ove tri lokacije.

Kako je kazao općinski načelnik Sead Džafić on je obećao u predizbornoj kampanji da će urediti poslovne zone kako bi na taj način privukao investitore da dođu i ulažu u Kalesiju. To sada i ispunjava, jer će potencijalni investitori imati pristupne puteve do mjesta gdje su predviđene poslovne zone, kao i uređenu infrastrukturu, što im omogućava da odmah krenu sa izgradnjom objekata.

Načelnik ističe da će radovi na uređenju i izgradnji puteva na pomenute tri lokacije biti završeno za 45 dana ukoliko vremenski uslovi to dozvole, od izvođača radova je zatražio da sve bude urađeno kako je predviđeno ugovorom.

Na ovaj način otvara se mogućnost novih investiranja na područje naše općine za dobrobit svih građana ali i otvaranje novih radnih mjesta.