Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Održana MEG radionica o unapređenju okvira za učešće građana

Datum: 13.09.2017. 10:27

Jučer je u sali Općinskog vijeća Kalesija održana radionica “Unapređenje okvira za učešće građana na osnovu primjera dobre prakse”, koja se provodi za sektor civilnog društva, a u okviru MEG projekta (Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja).

Na radionici je bilo riječi o unapređenju komunikacije sa građanima i olakšavanje načina na koji mogu uputiti prigovor ili pohvalu na rad određenih službi unutar Općine, ali i dobiti odgovor. 

Cilj ove radionice je napredak na području građanskog učešća u procesima donošenja odluka i poboljšanja usluga u svim partnerskim jedinicama lokalne samouprave (JLS)u skladu sa indikatorima i skalom za procjenu učinka koju je razvio Projekat opštinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja(MEG).

Radionici su prisustvovali koordinator za projekat Fahrudin Halilčević, Samira Dukić, Hajrudin Huseinović, Izudin Gazibegović, Izet Bukvarević i Senad Hrustić.

Radionicu je vodio Marko Martić – konsultant MEG projekta za građansko učešće. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map