Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Općina Kalesija finansijski pomogla nogometnu reprezentativku BiH Fadilu Mujkić

Fadila Mujkić iz Petrovica Gornjih, članica ŽFK Sloboda iz Tuzle dobila je poziv ženske nogometne reprezentacije U17 Bosne i Hercegovine za kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Riječ je o utakmicama protiv Irske 24.septembra, Grče 27.septembra i Rumunije 30.septembra, a Evropsko prvenstvo se održava u Makedoniji.

Tim povodom u Općini Kalesija je upriličen prijem za nogometnu reprezentativku BiH te joj je tom prilikom savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović uručio novčana sredstva koja će joj sasvim sigurno pomoći u narednom periodu.

“Nama je drago da Kalesija ima i svoju predstavnicu u ženskoj nogometnoj reprezentaciji. Nadamo se da ćeš obući i dres seniorskog sastava, a mi kao Općina Kalesija ćemo tu uvijek biti da pomognemo naše sportiste”, rekao je savjetnik Suljkanović.

On je istakao da velike zasluge pripadaju i trenerima koji su do sada radili sa ovom mladom nogometašicom, a svoje prve korake napravila je u Nogometnom klubu “Rainci” u Raincima Gornjim.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Sportskog saveza Muhamed Avdić koji je kazao da je Fadila Mujkić još jedan primjer kako općinski načelnik Sead Džafić ima sluha za sport i za one koji Kalesiju predstavljaju na raznim takmičenjima te im pomaže.

On se načelniku zahvalio u ime Sportskog saveza, a našoj reprezentativki poželio mnogo sreće u kvalifikacijskim utakmicama te da pokaže šta umije sa loptom.

Mlada fudbalerka Fadila Mujkić se zahvalila na prijemu, ali i novčanoj pomoći te je obećala da će dati sve od sebe da se o Kalesiji priča pozitivno, te se nada da će Bosna i Hercegovina izboriti mjesto na Evropskom prvenstvu.