Općinski načelnik potpisao ugovor vrijedan 59.424 KM

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je danas ugovor sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija” Senaidom Sinanovićem o izvođenju radova na završetku projekta “Izrada potisnog cjevovoda crpilište Krušik-rezervoar Džafići”, koji se odnosi na elektro radove, nabavku i ugradnju vertikalne centrifugalne pumpe.

Vrijednost ugovora je 59.424 KM, a rok za završetak radova je 30 dana od ulaska u posao.

“Ovo je dokaz da mi radimo i da želimo da poboljšano našu vodovodnu mrežu. Posao je dobilo javno preduzeće koje je u vlasništvu općine Kalesija, tako da novac ostaje u našim firmama kako bi imale mogućnost da se proširuju i da još bolje posluju”, istakao je načelnik Sead Džafić.

Načelnik Džafić je mišljenja da će u narednim danima bitijoš ovakvih ugovora koji će u konačnici značiti bolje vodosnabdijevanje stanovnika općine Kalesija.

Zadovoljan sklopljenim poslom je i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Senaid Sinanović koji je rekao da će oni kao izvođači sve učiniti da radovi budu završeni onako kako je predviđeno ugovorom, te da će nakon toga biti omogućeno bolje snabdijevanje vodom velikog broja korisnika usluga.