Sinoć u Kalesiji otvoren Festival premijera Teatra Kabare

Izvođenjem predstave “Đavolja posla” autora Miroljuba Nedovića u sali Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović” u Kalesiji otvoren je Festivala premijera Teatra kabare Tuzla.

Prije samog izvođenja predstave kalesijskoj publici se obratio Izet Bukvarević predsjednik Upravnog odbora BKC-a “Alija Izetbegović” koji je rekao da mu je drago što će naši sugrađani imati priliku da uživaju u predstavama u narednih pet subota pod nazivom “Subotom u pozorište”.

Umjetnički rukovodilac Teatra “Kabare” Vlado Kerošević istakao je da je ovo po prvi put da predstave izlaze iz Tuzle i da se igraju u Živinicama i Kalesiji a naredne godine će prema njegovim riječima pokušati ovaj Festival premijera da prenese i u druge općine u TK.

Kalesijska publika je uživala u predstavi “Đavolja posla”, a glumci su na kraju za svoj rad nagrađeni petominutnim aplauzom.

Tokom narednih sedmica ljubitelji pozorišne umjetnosti imat će priliku pogledati pet predstava od kojih je jedna za one najmlađe.

Festival se održava u organizaciji BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija, pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Seada Džafića.