Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik Sead Džafić i ministar Edin Ramić potpisali ugovor o početku izgradnje puta Omega-Drvenički Lug

Datum: 31.05.2018. 12:14

Općinski  načelnik Sead Džafić, federalni ministar za raseljene i izbjegle osobe Edin Ramić te grupa ponuđača J.V. “HIH” Živinice i “Roading” Gračanica koju predstavlja Abdurahman Hodžić  potpisali su danas ugovor vrijedan 316.611 KM a tiče se izgradnje puta od TC Omega-Drvenički Lug.

Ovaj put u dužini od 2,6 kilometara povezat će dva entiteta, odnosno općinu Kalesija i opštinu Osmake i uveliko će olakšati povratnicima da dolaze do svojih imanja i domova. 

Za ovu dionicu puta Općina Kalesija je izdvojila 200.000 KM dok je Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice izdvojilo 116.611 KM. 

Hvala ministru koji sve čini kako bi pomogao našu Kalesiju i naše građane. Na ovoj dionici puta već je urađen most preko rijeke Spreče prošle godine, a evo mi sada zajednički krećemo da rješimo ovu dionicu i da olakšamo povratnicima i skratimo im put od Osmaka do administrativnog centra Kalesije, rekao je općinski načelnik Sead Džafić. 

Ministar Edin Ramić kaže da je ova trasa jedna od najznačajnijih, a ovaj put je trasiran još 2005.godine i olakšat će komunikaciju povratnika i Kalesije, a pomoće i poljoprivrednicima koji imaju parcele na ovoj dionici puta koji će biti širok preko pet metara. 

On ističe da će u saradnji sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem  nastaviti da ulaže uprojekte koji znače dobro građanima Osmaka ali i Kalesije. 

Abdurahman Hodžić istakao je da će on kao izvođač radova u ponedjeljak već ući na pomenutu dionicu i da će radovi čim prije početi kako bi sve bilo završeno u zakonom predviđenom roku. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map