Općinski načelnik obezbijedio za sve škole bezkontaktne toplomjere

Općinski načelnik Sead Džafić svoju augustovsku platu preusmjerio je za nabavku beskontaktnih toplomjera koji će biti distribuirani u sve obrazovne ustanove na području naše općine.

Podsjećanja radi, svoju mjesečnu plaću, općinski načelnik od preuzimanja mandata dijeli za najugroženije kategorije stanovništva, najbolje sportiste, studente i udruženja koja se bave humanitarnim radom.

S obzirom da je Ministarstvo obrazovanja donijelo odluku o početku nastave moja obaveza kao prvog čovjeka općine je da brinem o zdravlju naše djece. Kupovinom toplomjera pomažemo nastavnicima da u svakom trenutku mogu provjeriti temperaturu kod učenika i na taj način spriječimo da dođe do zaraze među učenicima i nastavnicima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao direktore i nastavnike svih obrazovnih ustanova sa područja naše općine da u ova teška vremena posvete mnogo više pažnje djeci koja od ranije imaju zdravstvenih problema i koja spadaju u rizične kategorije kako bi u slučaju pogoršanja stanja se reagovalo i kako bi se istima pružila adekvatna medicinska pomoć.